Geplaatst op
Als je tijdens het werk betrokken bent bij een aanrijding met een lease auto, dan is er sprake van een bedrijfsongeval. In de meeste gevallen is de werkgever dan aansprakelijk voor eventuele letselschade, maar ook voor vele bijkomende kosten. De werkgever kan de kosten via de verplichte verzekering verhalen. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van kosten en inkomsten die bij een ongeval met een auto van de zaak gedeclareerd kunnen worden.
Schade claimen
Als het gaat om een bedrijfsongeval dan kun je alle schade claimen bij de verzekering van je werkgever. Hieronder vallen meer schadeposten dan men misschien denkt. Je kunt namelijk alle onkosten die veroorzaakt zijn door het ongeluk claimen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
- Afspraken met een arts
- Afspraken met een fysiotherapeut
- Afspraken bij de behandelpoli
- Vervangend vervoer
- Regelen van hulp aan huis (bijvoorbeeld een klusjesman, honden-uitlaatservice of hulp huishouding)
Naast deze kosten zijn er ook vele aanvullende kosten die je kunt maken doordat er van alles moet worden geregeld na een ongeval. Gelukkig vallen deze ook onder de verplichte verzekering van je werkgever. Claim daarom ook alle schadevergoedingen die je maakt, zoals:
- Juridische kosten
- Reiskosten naar het ziekenhuis
- Eventuele medische kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed
- Extra telefoonkosten door het ongeval
Je mag er door het ongeval financieel gezien niet op achteruitgaan. Daarom zijn ook de volgende inkomsten te verhalen via de verzekering van je werkgever:
- Vakantiegeld
- Pensioen
- Vaste toeslagen
- Eindejaarsuitkering
Een gespecialiseerde advocaat zoeken
Laat je bij een bedrijfsongeval goed informeren door een specialist. Denk hierbij aan een jurist, een letselschade expert of bijvoorbeeld een juridisch loket. Je hebt in de meeste gevallen immers recht op meer schadevergoedingen dan je in eerste instantie zou denken.